תקרובת המוגשת אצל יהודי תימן לרוב בהזדמנויות חגיגיות: שבת, מועד, סעודות מצווה כמו חתונה, ברית מילה, אבל גם בביקור לניחום אבלים. בדרך כלל, הוגשה התקרובת לפני הארוחה וכללה פירות, מיני קליות, אגוזים, שקדים וכיוצא באלה, וכן יין או ערק. ברוב המקרים נהגו האורחים הבאים לבית המשתה להביא אתם את הג'עלה עמהם בתוך צרור. מסיבת הג'עלה הצטיינה באווירה הנינוחה, שהושמעו בה דברי תורה מפי תלמידי חכמים ופיוטים משירי שבזי היו עיקר. לעיתים עצם המסיבה נקראת ג'עלה, והמדובר רק במסיבה הנעשית כמפגש דתי.