תבשיל על בסיס דגי נהר (דגי ים יקרי המציאות בתימן בשל ריחוק הים ממרכזי היישוב) בתוספת תבלינים וירקות. יש המכינים מאכל דגים כצלי על האש בתוספת תבלינים. אידם: דגים ברוטב מבושלים בעשבי תיבול ובחוואיג'. מקובל בעיקר בעדן. מוּחַוַּוג': דגים מתובלים ומטוגנים בשמן. מקובל בעיקר בעדן (בתימן לא נהגו לטגן מאכלים). דגים מאודים: נתחים מאודים מבושלים בעשבי תיבול וחוואיג'. וַזֶף: דגיגים קטנים מיובשים בשמש, הנאכלים כחטיפים לאחר קלייתם באש.